Julij 2018: Center za pomoč žrtvam nasilja na Gorenjskem praznuje tri leta

Program CIS - Center za informiranje in svetovanje za žrtve nasilja na Gorenjskem deluje v okviru Društvu za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske. 
Delujemo že tri leta.V teh letih se je na naš center že obrnilo več kot 400 posameznikov (žensk, otrok, starejših) žrtev nasilja. Center se nahaja v središču Kranja, pri vodovodnem stolpu na Oldhamski cesti 14. Trudimo se, da smo čim bolj dostopni, zato smo enkrat tedensko tudi na terenu na Jesenicah, kjer nas gosti Ljudska univerza Jesenice.

V CIS se lahko obrnejo posamezniki, ki so žrtve nasilja ali pa imajo izkušnjo nasilja iz preteklosti. Posamezniki dobijo  pomoč ne glede na starost in spol, saj pomagamo  moškim in ženskam, otrokom, mladostnikom, starejšim. 
Pokličete nas na telefon: 030 380 380, da se dogovorimo za termin srečanja. Z opisom problematike nam lahko tudi pišete tudi na elektronsko naslov : cis.gorenjske@siol.net.
Glede na dosedanji pozitivni odziv uporabnikov, menimo, da smo pomemben del tako lokalne skupnosti kot celotne regije Gorenjske. 

NUDIMO BREZPLAČNO POMOČ: 
- individualno svetovanje, 
- psihosocialno podpora osebam po odhodu iz namestitvenih programov,
- informiranje in napotitev v ustrezne oblike pomoči, namestitvene programe,
- spremstvo in zagovorništvo.

URADNE URE:
Ponedeljek, torek, sreda ob 8.00 - 15.30, 
četrtek 12.00 - 18.00, petek 08.00 - 14.00 ure.
Pomembno je, da skupaj ustavimo nasilje in da si prizadevamo za ničelno toleranco do nasilja v skupnosti. RECIMO NE NASILJU!